Friday, April 9, 2010

Hati Seorang Wanita


Saat kita bersama, aku selalu membiarkan engkau berseorangan mengejar cita-citamu,
Maafkan aku kerna jarang sekali bersama saat kau mahukan aku.
Melepaskan engkau pergi seperti melepaskan emas di laut dalam.
Tidak mungkin aku akan dapat seorang lagi yang bergelar "wanita" sepertimu.

Hatimu hanya ada namaku,
Amarah ku adalah amarahmu.
Aku manusia yang tidak peka.

Kita terlalu muda ketika bersama, aku tidak matang dalam mendalami perasaan wanita.
Membiarkan engkau terkapai - kapai mencari cintamu sedangkan semuanya ada didepan mata.
Aku manusia yang tidak sempurna.
Yang engkau mahu hanyalah belaian itu.

Aku terlalu muda untuk mengerti maknanya cinta
Walau sekeras mana wanita itu, ia masih seorang wanita yang selalu ingin dimanja.

Hatimu kini sudah terbang ke bulan.
Bolehkah aku mengejarnya?
Masa tidak menunggu ku
Aku akan mengejar masa itu.
Masihkah ada harapan itu?

p/s: Tika ini, saat ini. Aku rindukan dia..







31 comments:

Anonymous said...

dpt merasakan nye ;(

Anonymous said...

ash, u need to be strong.
really strong keyh.

pearce said...

sedeyh nye :(

Anonymous said...

I still hope an amaze to you all!!

I really can't accept that!!

~dya~

.f.ezra talks crap. said...

awww..

cik nuwul punyerrr... said...

ash..hope u'll be strong...ingatlaahh semua ni ader hikmahnyer....i always follow ur stori...n ihope u'll make the best decision for u n ur family...if anything happen,redho dengan ketentuanNYA n anggaplah ini semua satu dugaan dariNYA...be strong keh~

~misz syafa~ said...

cari la dia...
berterus terang..
jangan sekadar menulis di sini..
pasti dia sedang menunggu...
berusaha sebelum terlambat....
insya Allah....

Anonymous said...

abg ash...pjuk la kak dira.....mgkn msihad jdoh lgi....

UnaHusna said...

sedih baca..tak sangka pengakhirannya camni..:(

Anonymous said...

ash, cari dia cepat... jangan sampai dia dah kat airport u baru nak cari teksi, cliche ok...

i know she loves u too as much as u do... cepat sebelom terlambat!!!

a story called life said...

='( ash,kejar kak dira cpt!!!!

syue said...
This comment has been removed by the author.
syue said...

oh my god, rasa sedih sangat :'( you guys are sweet together. i'm always pray the best for both of you. ash & dira are meant to be together. cari lah dia, kejar lah dia, semoga korang bersama semulaa :(

Fatin Filzah said...

I'm touched..
Cried at last.
Menusuk kalbu.
Be strong.

syukrina othman said...

ouh..
di doakan semoga jodoh kalian berpanjangan. dewasalah untuk si kecil anggun.
Innallaha ma'a sobirin..=)

~ento~ said...

cari dia ash.
& try to improve apa yg x cukup sblm ni.
all the best to both of u.
kami sentiasa support kamu berdua.

mYn Samsuddin said...

kata-kata bisa diungkap..tp tindakan lebih penting pada tika dan saat ini..kejarlah selagi terdaya..andai tiada jodoh, jadikan ia pedoman dan jgn ulangi lagi..

Anonymous said...

http://www.facebook.com/group.php?gid=115806268436364&ref=mf

SOKONG GROUP NI UNTUK SUPPORT MEREKA BERDUA SUPAYA BERNIKAH KEMBALI :)

HangerHijau said...

ash , tak sangka boleh jadi mcmnie kan.i will always pray for you. one day , kak dira akn sedar jugak pengorbanan ash.harap2 lepas nie ash & dira akn kembali semula.kami akan tetap menyokong ash walau apapun yg terjadi.
be strong ,

Anonymous said...

Tuhan,
Kau berilah kekuatan kepada saudaraku ini..
Berikanlah petunjuk-Mu yang terbaik kpdnya..
Sesungguhnya hanya Engkau yang maha kuasa dan maha mengetahui

Doa dari kejauhan

Anonymous said...

cepat2lah berbaik semula..ash, pujuk hati dira tu balik...semoga kalian bersama semula..aamiiiinnn

honey bunny said...

bro, pujuk r dia.. hati wanita, jika selalu dipujuk, akhirnya akan lembut juga.. hopefully uols akan bersatu kembali.. aminn..

aNnAsUe'G said...

cepat kejar cinta tu sblm hilang dr pandangan. sekurang2nya mencuba. :)

namasebenar said...

;((

Anonymous said...

hati seorang wanita....
kadang2 xperasan dia bila disisi...
sebab masih milik diri...
bila jadi begini...
mencari kesalahn diri...
diri sunyi sepi rasa buntu fikir sendiri...
percaya lar ash sayang kamu dan dia masih ada lagi...
ash manusia tak lepas dari kesalahan...
lagi tuhan menguji hamba yang dia syg...
untuk dktkan lg kite dengan Dia...
if dia milik ash...dia akan ttp milik ash...
if tidak pasti ada hikmah yang lebih baik dari itu...
pengalaman mendewasakan kita tanpa kita sedar....

Anonymous said...

minat glerkat u all... xnak r berakhir mcm nie.. jgn r jd slah sorang dri artis2 kita y bercerai berai..... hope 2 all ada jdoh lg....

Norhaidatul Azian Tajul Ariffin said...

sad to heard that
btw i am a biggest fan of Dira & Ash
both of them is so talented
namun jodoh,ajal,maut dan rezeki semua di tangan Allah
jangan menongkah takdir
apa pun keputusan Ash & Dira,kita harus hormati
tidak ada siapa yang menginginkan perceraian
hope for the best akan tanggungjawab dan kasih sayang pada Anggun..
Love Dira,Ash & Anggun....

Anonymous said...

Ash...byk lagi padang yang cantik untuk ditanam rumput...igt ash!!!..wanita yang baik untuk lelaki yang baik...vice and versa...

Anonymous said...

Pertahan ap yg ada..yg telah pn mebenihkan Anggun...jgn cri padang lain yg belum tentu...

Memetik kata2 Dr. fadzilah Kamsah, jika kite berkahwin dgn sssorg itu, itulah jodoh kite, slps itu, usaha kite lah utk mpertahankannya.

mm..mmg 'mpertahankan' itu kerja yg sgt ssh yg hanya SABAR & IMAN saje yg menjadi sahabat karib

Anonymous said...

omg im touched of it
be strong dude

Anonymous said...

Kita takkan kuat selagi kita tak di duga. Apa pun dugaan yang datang ia setimpal dengan tahap kesabaran kita. Samaada kita nak memulihkan keadaan atau kita berundur tanda melepaskan... ash b strong k..xde sape yg mahukan penceraian ape yg kamo rs same jugek cam sy rs..cume ape pun kite usaha dia tetap pergi pd yg laen..tp kamo ptt bersyukur cos dia masih single n kamo juge single..xsakit ati mcm ape yg sy rs..ats ape yg terjd ade hikmah d sblk perpisahan :) trust me